Obleč sa do svojho tela

Napísal(a)
Ahojte, ženy a muži. Sme Elias a Eva a obaja sa niekoľko rokov venujeme lektorovaniu skupín a jednotlivcov.
Eva cez jogu a Elias najmä cez bojové umenia a kraniosakrálnu terapiu.
Spoločne fandíme proces-orientovanému sprevádzaniu. A žijeme to spolu vo vzťahu.
 
Prečo vás pozývame na tento workshop?
Chceme vám ponúknuť možnosť si viac precítiť telo, zvedomiť si jeho vrstvy, teda kožu, svaly a kosti. To, ako narábate so svojou energiou, pocitmi a myšlienkami, aby ste sa mohli ľahšie a radostnejšie obliecť do svojho tela.
 
Na čo je to dobré?
 
Mnohí z nás hľadáme autentickú verziu seba. A otázky „Kto som, Čo chcem, Ako to mám urobiť“ sú hybnou silou našej spirituálnej praxe a života ako takého. Naše telo je domovom pre naše vedomie a na to, aby sme mohli plne žiť seba, potrebujeme svoje vedomie ukotviť do tela. Čo bolo aj pôvodným účelom bojových umení a jogy.
Na prvý pohľad ide o rozdielne systémy. No vo svojej hlbokej podstate smerujú k jednému cieľu - k vedomejšiemu rozpoznávaniu, kam smerujeme svoju životnú energiu.
 
Zatiaľ čo jogou pestujeme svoju energiu pre seba a zväčša individuálne, pri bojových umeniach vchádzame do interakcie a učíme sa princípy toku energie, telovú komunikáciu a nastavovanie hraníc priamo vo vzťahu s inými. Cez hravé cvičenia so sebou a vo dvojiciach sa učíme nielen reagovať (react), ale skôr zmysluplne odpovedať (respond) na pocity a energiu iných ľudí, nenechať sa vtiahnuť do príbehov, ktoré interakcie s inými často otvárajú, ale podržať si spojenie so sebou.
 
Navyše, vrstvy nášho tela, pokiaľ sme do nich komfortne oblečení, majú aj iné funkcie než LEN fyzické. Koža napríklad zvyšuje pocit nášho bezpečia, ujasňuje hranice medzi nami a okolím, kosti zas podporujú našu jasnosť a oporu a svaly nás kontaktujú so silou konať vo fyzickom svete. Všetko sú to dôležité kvality do žitia seba vo vzťahoch.
Preto sa im budeme na tomto workshope venovať, spoznávať ich cez pohyb a dotyk, aby ste si z nich mohli brať výhody do každodenného života.
 
Témy workshopu
*Stredová os a vrstvy tela (koža, svaly, kosti)
*Práca s vlnou energie (e-motion)
*Hranice v interakciách
*Stúpanie a padanie energie (života, lásky) v interakciách
 
Ako bude workshop prebiehať?
 
Piatok
18:00 – 20:30
Zoznámenie sa v kruhu navzájom a s témami workshopu
Prax
 
Sobota, Nedeľa
9:00 - 17:00
Obedová pauza 13:00 - 14:30
Ranná joga – skúmanie témy dňa vo svojej individuálnej praxi
Cvičenia vo dvojiciach a menších skupinách
Večerná integračná joga – oddychová joga a relaxácia
 
CENA A REGISTRÁCIA:
160 EUR (voda, čaj, káva, malé občerstvenie v cene).
Platba na bankový účet (info emailom)
Prihlásenie na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
 
 
O LEKTOROCH:
*Elias Bohunický*
Bojovým umeniam, masážam a sprevádzaniu skupín pomocou nich sa venujem od roku 1994. Mal som potrebu preniknúť hlbšie k podstate veci - teda do seba samého a mojich interakcií so svetom - a tak som postupne študoval rôzne smery. Také, ktoré pomáhajú prepájať rozum i srdce do tela, našej každodennosti. Rád sa venujem prepájaniu bojových umení s kineziológiou, proces-orientovanou prácou, UnShaming-om (OdHanbovaním) a systemických konštelácií. Prečo? Lebo mám skúsenosti, že toto pomáha “Žiť život živo”.
 
*Eva Mamrillová*
Joge sa venujem od roku 2013. Moja cesta učenia sa a učenia iných však viedla aj rôznymi inými chodníčkami – cez psychoterapiu, na pohyb a dotyk zamerané kurzy a workshopy a aktuálne aj facilitačný výcvik Proces-orientovanej práce. V joge vidím veľký potenciál na prácu s vedomím práve cez telo, ktoré v sebe skrýva veľký potenciál liečenia tela i duše. Milujem tanec, spev, spontánnosť, smiech, pohyb, prírodu, varenie a spoločný čas s Eliasom.
 
V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Čítať 41 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 apríl 2024 12:23

Napíšte komentár

© 2024 TY A JOGA | GDPR

Hľadať