Čo hovoria moji študenti o lekciách jogy so mnou

Napísal(a)

Ako vnímajú lekcie jogy so mnou moji klienti a študenti a prečo na ne pravidelne chodia a ja sa môžem takto spokojne usmievať :).

 

Miška M.

(Pravidelne navštevuje lekcie Zdravý chrbát v Yoga House Bratislava)

Joga s Tebou je pre mňa doslova meditácia v pohybe.
Na fyzickej úrovni relatívne jednoduché, ale cielené a super účinné pohyby vedú k uvoľneniu, úľave, zvýšeniu flexibility a sily zároveň. Vnímanie pohybu cez kosti odstraňuje napätie zo svalov,  vytvára priestor pre kĺby.

Baví ma pri cvičení  pozorovať, ako všetko so všetkým súvisí. Ako jeden pohyb niekde začne a prirodzene sa prenáša ďalej a zapája ďalšie časti. Po každej hodine mám tak precvičené celé telo.

Keď sa mi žiada, zatváram oči, nechávam sa viesť tvojím hlasom, ponáram sa do svojej hĺbky, používam vnútorný zrak, nahliadam do každého zákutia môjho tela a duše, cítim radosť, dych a tok energie v každej bunke.

Výsledkom je radosť z môjho funkčného tela, úžasná ľahkosť a veselosť  každodenného žitia a bytia a zároveň prehĺbenie vzťahu samej k sebe.
Každá tvoja hodina je iná, kreatívna a inšpiratívna. 

Z môjho uhla pohľadu si jedinečná v tom, ako sa v tebe snúbi sila a ženská jemnosť, v láskavom prístupe a nezameniteľným zmyslom pre humor. Oceňujem, ako do podstaty trefne dokážeš zrozumiteľne popísať jednotlivé cviky/polohy, ako vnášaš harmóniu a jemnosť do celého priestoru. 

Monika H.

(Pravidelne navštevuje kurzy  Mindful Yin joga a Sila a mobilita v joge v Yoga House Bratislava)

V prvom rade sú tvoje lekcie veľmi osobne a ozdravne. Mne osobne v nich vôbec nejde o "dýchanie" ci naťahovanie sa, dokonca ani o meditáciu alebo ponorenie sa do vlastného vnútra. Sú pre mňa doslova ozdravne. Počúvam tvoj opis, na čo všetko vplývajú jednotlivé pozície, s čím sú prepojené, aké organy podporujú a verím, že to tak je. Od malička som mala veľmi nepravidelnú menštruáciu, po vysadení antikoncepcie pred cca 10 rokmi ešte horšie. Nepomohlo nič a zrazu po pár lekciách Yin jogy som nielenže menštruáciu sama od seba dostala, no odkedy ju cvičím, úplne sa mi upravil cyklus. Gynekologička bola v šoku a po cca polroku cvičenia skonštatovala, že mi začali mladnúť vaječníky i celá maternica. Nič iné som so sebou nerobila, čiže vidím jasný súvis. 

Okrem toho si to aj ty ako osoba, nejak mi energeticky i osobnostne veľmi vyhovuješ. Tvoje hodiny sú plné pokoja a harmónie, nadobudnutia poznatkov, lepšieho porozumenia svojmu telu, tomu samotnému základu. 

Vždy som makala skôr na svojej kondičke a telu, mala obdobia, keď ma bavil bicykel, beh, fitko, jumping a v tvojich lekciách som našla ten potrebný protipól, doplnok kruhu. Neviem, či sa úplne dobre vyjadrujem, no v tvojich lekciách som našla naozaj to, čo ma doslova dolaďuje ?.

Ďakujem ti❤️. 

 

Janka Ch.

(Pravidelne navštevuje lekcie Zdravý chrbát v Yoga House Bratislava)

Tvoje lekcie sú pre mňa oddychom ale naopak aj sústredením a nájdením seba po náročnom dni.  
Páči sa mi ako vieš prepojiť silu s oddychom. Cviky sú primerané, niektoré aj náročnejšie. Oceňujem, že ich obmieňaš. Mňa osobne berie moment pred šavásanou (záverečnou relaxáciou), keď hovoríš a tie zvuky, ktoré vytváraš (tibetské misky). Mám pocit akoby zo mňa všetko opadlo. 

Hodiny sa odlišujú najmä tým, že si človek nájde viac priestoru na to, aby vnímal seba a svoje telo v prítomnom momente. 

 

Miška Ď.

(Pravidelne navštevuje lekcie Zdravý chrbát v Yoga House Bratislava)

Tvoje hodiny sú vždy niečím iné, výnimočné a nové. Chodím na ne pravidelne už dlhší čas a zakaždým ma príjemne prekvapí ako máš výborne pripravenú a premyslenú hodinu jogy, tvoj optimistický prístup a tiež profesionalita. Častokrát si spomedzi hodín jogy vyberám tú s tebou, lebo viem, že sa po hodine budem cítiť po fyzickej aj psychickej stránke veľmi fajn.

 

Lucka B.

(Zúčastnila sa kurzov Mindful Yin Jogy a Sila a Mobilita v joge v Yoga House Bratislava)

Môj prvý kurz jogy som si vybrala Yin Jogu, pretože som potrebovala stíšiť telo aj dušu. Už prvá hodina bola príjemným prekvapením, pretože sa mi páčilo tvoje vedenie lekcie. Pokojné, uvoľňujúce, sústredené na nás a častokrát vtipné?Prepojila si fyzickú jogu s Mindfulness technikou, čo bol ako balzam na telo aj dušu.

Čo ma ďalej oslovilo bolo prepojenie jogy s čínskou medicínou, konkrétne s meridiánmi. Tomu sa chcem aj viac povenovať. Vidím v tom veľký zmysel a múdrosť.

Raz si mi povedala, že žiadna tvoja hodina nebude rovnaká a mala si úplnú pravdu. Mala som pocit, že vedieš Yin jogu či Silu a mobilitu vždy iným neopakovateľným spôsobom. Vždy to bolo iné a veľmi príjemné. Viackrát sa mi dokonca spustili slzy, lebo som konečne  uvoľnila zaseknuté emócie. Toto poznanie bolo pre mňa asi najhodnotnejšie.

Držím Ti palce na tvojej ceste a budem sa tešiť,  keď si znovu s Tebou zacvičím.

 

Majka V.

(Pravidelne navštevuje lekcie Zdravý chrbát v Yoga House Bratislava)

Tvoje lekcie sú vždy iné a mám pocit, že ich prípravám veľa venuješ (či už zostave, alebo tomu, čo pri cvičení hovoríš). Lekcie ma motivujú posúvať svoje hranice v jednotlivých cvikoch. Mentálne si vždy oddýchnem a vypnem. Baví ma na nich, že sú vždy iné a prídu mi aj netypické, v dobrom slova zmysle. Pamätám si jednu lekciu jogy v zahraničí, kde sme robili psa tvárou dole asi 40x a išlo mi to už pekne na nervy a na jogu som kvôli tomu zanevrela. Pači sa mi, že kombinuješ viacero typov cvičenia - Pilates, Power jogu aj Yin jogu, a mne to veľmi vyhovuje. Vnímam ťa veľmi pozitívne, ako vžd yusmiatu a dobre naladené osobu, zároveň vyrovnanú lektorku, ktorú joga a vzdelávanie baví a robí to s odhodlaním, vášňou a láskou. Páči sa mi, že kladieš dôraz na to, aby každý cvičil podľa svojich  možností a vnímal svoje hranice a bol k sebe láskavý. 

Čítať 1567 krát Naposledy zmenené streda, 19 január 2022 14:14

Napíšte komentár

© 2024 TY A JOGA | GDPR

Hľadať